В президентската институция се проведе консултативна среща, на която бяха обсъдени последиците

...
В президентската институция се проведе консултативна среща, на която бяха обсъдени последиците
Коментари Харесай

Румен Радев: Разумът отстъпва пред оръжията в Украйна

В президентската институция се организира консултативна среща, на която бяха обсъдени последиците за сигурността, стопанската система и обществената сфера у нас от ескалацията на войната в Украйна.

" Разумът отстъпва пред оръжията в Украйна ", заяви държавният глава Румен Радев.

Решението на президента на Руската Федерация за частична готовност ще увеличи интензитета на бойните дейности, ще ескалира спора и е опасност за сигурността с мъчно предвидими последствия, съобщи Радев.

" България работи интензивно за гарантиране на своята сигурност чрез подсилване на суверинитета и осъществяване на отговорностите към алианса ", уточни президентът и добави, че пораства политическата и икономическата неустойчивост. 

По думите му ескалацията на спора може да засегне доставките на газ, нефт и задълбочаване на икономическата и обществената рецесия. Затова съгласно него е толкоз значимо България да има настоящи държавни управления и парламент. 

" Сега е моментът за обединяване и партиите да надмогнат демагогията и персоналните нападки. Сега е моментът да разберем по какъв начин Народното събрание и държавното управление ще преведат българите през тежката зима ", уточни Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР